Sanitas Animae

http://www.p-centrum.cz/

Nájemní smlouva na Lafayettova 9 bez dodatků



SMLOUVA  O  NÁJMU  NEMOVITOSTÍ
uzavřená podle § 663 a násl. Občanského zákoníku

Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely:

1. Statutární město Olomouc, Horní náměstí – radnice, Olomouc, IČ 299308, zastoupené Správou nemovitostí Olomouc, a.s. se sídlem v Olomouci, Školní 2a, IČ 25898736, zastoupenou Ing. Romanem Zelenkou, na základě plné moci

a

2.  P-centrum, občanské sdružení, se sídlem v Olomouci, Lafayettova č.o. 9, zastoupené místopředsedou Mgr. Dušanem Dvořákem, IČO 608 03 291, jako nájemce (dále jen nájemce)

tuto smlouvu o nájmu nemovitostí.

Čl. 1.
1.1            Město Olomouc je vlastníkem nemovitosti č.p. 47 (Lafayettova č.o. 9) postaveném na pozemku parc. č. 472 stavební plochy o výměře 364 m2 v katastrálním území Olomouc – město, obec Olomouc, jak je zapsáno na LV č. 10001 u Katastrálního úřadu v Olomouci

1.2            Touto smlouvou pronajímatel přenechává nájemci dle ust. § 663 a násl. občanského zákoníku shora uveden nemovitosti do nájmu.

Čl. 2.
2.1.           Podle rozhodnutí Rady města Olomouce ze dne 6.11.2001 jsou shora uvedené nemovitosti nájemci přenechány do užívání za účelem provozování aktivit v oblasti prevence, léčby a sociální rehabilitace osob ohrožených drogovou závislostí v souladu s posláním občanského sdružení P-centra.

2.2.           Nájemce se zavazuje jemu pronajaté prostory pro uvedený účel na svůj náklad užívat.


2.3.           Nájemce není oprávněn bez předchozího souhlasu pronajímatele přenechat předmět nájmu nebo jeho část jinému subjektu.


Čl. 3.
3.1.           Tato smlouva se uzavírá na dobu určitou do 31.3.2010
Bude-li nájemní poměr mezi smluvními stranami k datu 31.3.2010 trvat, mění  se k tomuto datu nájemní vztah na dobu neurčitou s tříměsíční výpovědní lhůtou pro obě smluvní strany, která počíná běžet od prvního dne měsíce následujícího po doručení výpovědi.


Čl. 4.
4.1.           Nájemné se sjednává částkou ve výši 5.253,-- Kč ročně za objekt a dále částkou ve výši 1.719,- Kč ročně za pozemek, tedy celkem 6.972,- Kč.

4.2.           Toto sjednané nájemné je splatné v pravidelných čtvrtletních splátkách ve výši 1.743,- Kč vždy d 5. dne prvního měsíce příslušného čtvrtletí.

4.3.           Platby nájemného hradí nájemce na účet Statutárního města Olomouc vedený u České spořitelny, a.s. pobočka Olomouc č29022-1801731369/0800 s variabilním symbolem číslo 110 571, a to převodním příkazem, složenkou, nebo hotově do pokladny SDF MO.

4.4.           V případě zpoždění platby nájemného za pronájem výše uvedených nemovitostí se nájemce zavazuje uhradit pronajímateli úrok z prodlení dle příslušného obecně závazného právního předpisu.

4.5.           Nájemce bere na vědomí, že smluvní strany provedou nejpozději do 31.3. každého kalendářního roku počínaje rokem 2002 přepočet dohodnutého ročního nájemného s účinností vždy od 1.1. toho kalendářního roku, ve kterém byl přepočet proveden, a to v závislosti na souhrnný inflační koeficient stanovený Českým statistickým úřadem pro uplynulý kalendářní rok převzatý z výroční zprávy tohoto úřadu, když tato zpráva je podkladem pro zprávu Mezinárodního měnového fondu, a to pouze v případě inflačního nárůstu.

4.6.           Toto nájemné bude každých 5 let srovnáváno s průměrným nájemným z obdobných aktivit.

Čl. 5.
5.1.           Shora uvedené nájemné nezahrnuje náklady spojené s odběrem elektrické energie, plynu, tepla, dodávkou vody a jiných služeb spojených s užíváním předmětu nájmu. Tyto služeb si zajistí nájemce sám a budou v jeho režii, tj. náklady za poskytování těchto služeb bude hradit přímo jejich dodavatelům.

5.2.           Odvoz tuhého domovního odpadu si zajistí nájemce vlastním nákladem, nedohodne-li se s pronajímatelem prostřednictvím příslušné domovní správy jinak. Nájemce se zavazuje zajišťovat úklid chodníku přilehlého k pronajímaných nemovitostem.


Čl. 6.
6.1.           Nájemce je povinen udržovat předmět nájmu s péčí řádného hospodáře ve stavu způsobilém k užívání s tím, že nájemce hradí náklady spojené s běžnou údržbou Dále je nájemce povinen pečovat o to, aby na pronajatých nemovitostech nevznikla škoda a při užívání nemovitostí dodržovat obecně závazné právní předpisy týkající se bezpečnosti práce a požární ochrany, zejména z hlediska stavebního zákona a zákona o požární ochraně a předpisů souvisejících.

6.2.           Jakékoliv úpravy, přesahující běžnou údržbu nad rámec projektové dokumentace, je nájemce oprávněn provádět pouze se souhlasem pronajímatele.

6.3.           Pronajímatel je oprávněn požadovat přístup do všech prostor pronajatých nemovitostí za účelem kontroly, zda je nájemce užívá řádným způsobem.

Čl. 7.
7.1.           V souladu s rozhodnutím Rady města Olomouce ze dne 5.5.1988 a 15.12.2000 se smluvní strany dohodly, že práce investičního charakteru ve výši 6.807.476,- Kč a 447.295,40 Kč (celkem 7.254.771,40 Kč) provedené nákladem nájemce, představují tzv. technické zhodnocení předmětu nájmu a domu Lafayettova č.o. 9 v Olomouci ve smyslu platných daňových předpisů, a že toto technické zhodnocení povede ve svém účetnictví nájemce a ten též bude toto technické zhodnocení v souladu s ust. § 28 odst 3 zák. č. 286/92 Sb. odepisovat.
V případě skončení nájmu se zůstatková hodnota technického zhodnocení vypořádá dle platné obecně závazné právní úpravy.

Čl. 8.
8.1.           Nájemce je oprávněn umístit na svůj nálad na předmětu nájmu své firemní označení ve vhodném provedení, a to se souhlasem stavebního úřadu.
Při skončení nájmu je nájemce povinen dle dispozic pronajímatele toto zařízení na své náklady odstranit a vše uvést do původního stavu.

Čl. 9.
9.1.           Nájemce se zavazuje předmět nájmu svým nákladem pojistit a pronajímatele s pojistnou smlouvou seznámit. Nájemce se zavazuje použít plnění pojistné smlouvy na odstranění škody vzniklé na předmětu nájmu.

Čl. 10.
10.1.        V souladu s rozhodnutím Rady města Olomouce ze dne 20.4.199 uděluje pronajímatel nájemci souhlas s podnájmem pro MUDr. Jarmilu Šmoldasovou, RČ 60-54-17/1211, která bude užívat jednu kancelář za účelem provozování psychiatrické ordinace.

10.2.        V souladu s rozhodnutím Rady města Olomouce ze dne 34.2001 uděluje pronajímatel nájemci souhlas s podnájmem pro Mgr. Zuzanu Zbudilovou, RČ 68-62-22/6459, která bude užívat jednu kancelář o velikosti 12 m2 za účelem provozování soukromé psychologické ordinace.

10.3.        V souladu s rozhodnutím Rady města Olomouce ze dne 12.2.2002 souhlasí pronajímatel s podnájmem v předmětné nemovitosti pro neziskové organizace Občanské sdružení Region Olomouc, občanské sdružení Interporadna.cz a Občanské sdružení na podporu vzniku existence Olomoucké nadace filantropů a mecenášů.

Čl. 11.
11.1.        Pokud v této smlouvě není ujednáno jinak, řídí se tato smlouva platnou právní úpravou, zejména občanským zákoníkem a předpisy souvisejícími.

Čl. 12.
12.1.        Jakékoliv změny a dodatky k této smlouvě lze provést pouze písemně a se souhlasem obou smluvních stran.

12.2.        Tato smlouva ruší a nahrazuje předchozí smlouvu o nájmu uzavřenou mezi smluvními stranami 6.12.2001 ve znění platných změn a dodatků.

12.3.        Tato smlouva se vyhotovuje ve čtyřech stejnopisech, z nichž každý má platnost originálu. Dvě vyhotovení obdrží nájemce a dvě vyhotovení pronajímatel.

V Olomouci dne 8.3.2002

_________________________                          __________________________
Nájemce:                                                                     Pronajímatel:
P-centrum                                                                   Ing. Roman  Z e l e n k a
Zast. Mgr. Dušanem Dvořákem                                      na základě plné moci
místopředsedou